Kuhaa Meuniére

Meunière on ranskaa ja tarkoittaa myllärin vaimoa. Tämä yksinkertainen resepti on yksi ranskalaisen maalaiskeittiön peruskivistä. Reseptillä ruokit nopeasti kaksi nälkäistä, ja suurin osa aineksista löytyy tavallisen keittiön perusvalikoimasta. Kunhan kuha on tuoretta, on Meunière helppo tie herkutteluun. Annos on laktoositon käyttämällä laktoositonta voita.

Kala

1 dl vehnäjauhoja
2 kpl noin 150 gramman kuhafilettä
Suolaa
Mustapippuria
Rypsiöljyä
Voita

Kastike

Noin 50 g voita
Muutama oksa persiljaa
Sitruuna (mehuna ja lohkottuna)

Mausta fileet suolalla ja pippurilla. Leivitä ne vehnäjauhoilla ja ravista kevyesti ylimääräiset jauhot pois. Lisää pannulle öljy ja lämmitä kunnes se alkaa väreillä. Lisää nokare voita ja pyöräytä niin, että pannun pohja peittyy.

Kun vaahto väistyy, lisää fileet ja paista noin 3–4 minuuttia, kunnes paistopinta on kullankeltainen. Käännä fileet varovasti ja paista vielä 1–2 minuuttia tai kunnes molemmat puolet ovat kullankeltaisia. Jaa fileet omille, lämmitetyille lautasilleen. Pyyhkäise pannu puhtaaksi ja valmista seuraavaksi kastike.
Lisää pannulle noin 50 grammaa voita ja keitä noin 1–2 minuuttia, kunnes se on ottanut hieman väriä. Siirrä pannu pois liedeltä ja sekoita sekaan pieneksi silputtu persilja ja sitruunan mehua maun mukaan. Kaada kastike paistettujen fileiden päälle. Tarjoile sitruunalohkojen ja keitettyjen perunoiden kanssa.