Ravintola 4 vuodenajan ranskalainen kalakeitto

Tämä ranskalais-tamperelainen klassikko on Tampereen Kauppahallin 4 vuodenaikaa -ravintolan suosituin ruoka, ja se on monen mielestä maailman paras kalakeitto. Taivaallisen makuiseen ja helposti valmistuvaan soppaan voi käyttää erilaisia kaloja makunsa mukaan, ja keitto on luontaisesti gluteeniton. Kerman voi myös vaihtaa laktoosittomaan vaihtoehtoon. Kalakeitto sopii niin arkipäivän illalliseksi kuin viikonlopun herkutteluunkin.

 

Liemi

 

2 l kalalientä

2,5 dl tomaattimurskaa

 

Mausteet

 

1 tähtianis

1 g sahramia

1 laakerinlehti

1/3 tl cayennepippuria

2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

Ripaus jauhettua fenkolia

Ripaus Provencen yrttejä

Suolaa

 

 

Kalat ja kasvikset

 

50 g punaista paprikaa

50 g keltaista paprikaa

100 g porkkanaa

100 g sipulia

100 g fenkolia

200 g kesäkurpitsaa

1 kg kaloja (esimerkiksi lohta, seitä, turskaa tai koljaa)

200 g sinisimpukoita

1 dl kermaa

Rypsiöljyä

 

 

Paloittele kasvikset suurehkoiksi kuutioiksi. Freesaa kasvikset kesäkurpitsaa lukuun ottamatta pannulla ja lisää ne liemeen. Kiehauta keittoa hetki.

 

Lisää joukkoon kesäkurpitsat ja anna kiehua vielä hetki. Lisää joukkoon kalanpalat, puhdistetut sinisimpukat ja kerma. Tarkista vielä suola ja anna kiehua muutama minuutti.

 

Tarjoile juustokuorutettujen patonkiviipaleiden ja aiolin kanssa.