Pikahaudutettu turska

Kastike

 

1 rkl oliiviöljyä

Nokare voita

1 rkl valkoviiniä

Loraus sitruunan mehua ja hieman sitruunan kuorta

Pari timjamin oksaa

2-3 laakerinlehteä

1 pieni valkosipulinkynsi

 

Kala

 

750 g – 1 kg turskan seläkettä

Suolaa ja pippuria

 

Leikkaa turskan seläkkeestä 2-3 cm paloja ja mausta ne suolalla ja pippurilla.

 

Lisää paistokasariin kaikki kastikkeen ainesosat ja loraus vettä. Lämmitä kastike kevyesti kiehuvaksi. Asettele turskan palat yhdeksi kerrokseksi pannun pohjalle. Peitä kannella ja anna kypsyä 4-6 minuuttia kerran kääntäen. Nostele lämmitetyille lautasille ja lusikoi pannun pohjalta kastike kalan päälle. Tarjoile perunamuusin tai uusien perunoiden sekä höyrytetyn parsakaalin kera.

 

Tätä kypsennystapaa voit käyttää myös muiden vaaleiden kalojen kanssa (esim. molva, sei ja iso kuhafile).