Kalaa en Papillote

Tällä reseptillä taiot helposti herkullista ja näyttävää illallista neljälle syöjälle. Kala ja kasvikset muhivat mausteiden kanssa uunissa leivinpaperikääreessä, ja tuloksena on ainutlaatuinen makuyhdistelmä. Resepti on luonnostaan gluteeniton ja laktoositon. Voit käyttää tuoretta kalaa oman makusi mukaan.

 

2 porkkanaa suikaleina

3 varsiselleriä suikaleina

1 rkl oliiviöljyä

½ tl sokeria

6 rkl valkoviinietikkaa

4 kpl noin 175 g kalaa valintasi mukaan ruodottomina ja nahattomina (esimerkiksi kirjolohi, kuha, siika tai turska)

Basilikan lehtiä

Yhden sitruunan mehu

 

Laita uuni lämpiämään 190 asteeseen. Paista porkkanoita ja varsisellereitä pannulla öljyssä, lisää sekaan valkoviinietikka, sokeri, suola ja pippuri. Kiehauta kannen alla noin 10 minuuttia. Laita sivuun jäähtymään.

 

Leikkaa 4 isoa leivinpaperia noin 35 senttiä leveiksi neliöiksi. Jaa vihannekset jokaisen paperin keskelle ja aseta kalan palat niiden päälle. Lisää myös jokaiseen pakettiin basilikaa ja hieman sitruunamehua. Muista maustaa kala suolalla ja pippurilla! Taita paperi puoliksi ja taittele paketin reuna umpeen kuten pasteijan.

 

Laita paketit kahdelle uunipellille ja kypsennä noin 15–20 minuuttia. Tarjoile suoraan paketista esimerkiksi keitettyjen perunoiden kanssa.