Fenkolilla ja greipillä maustettu siika-ceviche

Ceviche on esimerkiksi pieniin illanistujaisiin mainiosti sopiva kalaherkku, joka ei vaadi uunin tai lieden käyttämistä lainkaan – kala raakakypsenee sitrushedelmien avulla. Helposti valmistuva ruoka on luonnostaan gluteeniton ja laktoositon. Käyttämällä tuoretta siikaa, varmistat että ceviche on täydellistä.

 

500 g nahatonta ja ruodotonta merisiikafilettä

2 kpl tuoretta chiliä

1 valkosipulinkynsi

2 kpl sitruunaa

2 kpl greippiä (vaaleanpunaista jos mahdollista)

2 fenkolia

Tuoretta minttua

Oliiviöljyä

 

Leikkaa kala sentin paksuisiksi suikaleiksi. Laita suikaleet kulhoon, peittele kelmulla ja laita kylmään odottamaan.

 

Valmista seuraavaksi marinadi. Halkaise ja poista chileistä siemenet ja leikkaa chilit suikaleiksi. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi ja laita sekaan chilisuikaleet, sitruunoiden mehu ja yksi teelusikallinen suolaa. Laita tämäkin kylmään odottamaan seuraavaa vaihetta.

 

Leikkaa greipistä kummatkin päädyt pois ja kuori veitsellä varovasti. Leikkaa lohkoja pelkästään greipin hedelmälihasta ja laita ne omaan kulhoonsa.

 

Poista fenkolista latvat ja leikkaa siitä ohuita siivuja. Poimi mintusta lehdet talteen.

 

Kun olet valmis syömään, yhdistä siikasuikaleet fenkolin, greipin ja mintunlehtien kanssa. Jätä muutama lehti koristelua varten. Kaada marinadi kalan päälle, pyöräytä muutaman kerran varovasti ja anna maustua 2–3 minuuttia. Tarjoile isolta lautaselta ja koristele fenkolin latvoilla, mintulla, oliiviöljyllä ja muutamalla ripauksella mustapippuria.