Archive

Skagenröra, sydänsalaatti ja tilli

200 g jokiravunpyrstöjä tai katkarapuja 2 rkl tilliä pilkottuna 150 g crème fraîchea 1 tl makeaa sinappia 40 g mätiä Sydänsalaattia   Sekoita ainekset keskenään ja tarjoile sydänsalaatin lehtien päältä....

Savusilakkahummus

400 g kikherneitä liotettuna 1 valkosipulin kynsi 60 ml oliiviöljyä 1 rkl maustamatonta jogurttia 1 rkl tahinia 2 tl sitruunanmehua 2-3 savusilakkaa perattuna   15 kuminan siementä Savustettu paprika (koristeeksi).   Sekoita ainekset tehosekoittimessa ja koristele murskatuilla kuminan siemenillä ja savustetulla paprikalla....

Savustettu lohi, purjo ja munakokkeli

1 pieni purjo (ei kuivia vihreitä latvoja!) Valkopippuria Voita   250 g savustettua lohta (eilisen jämät sopivat tähän täydellisesti!)   100 ml kermaa 8 kananmunaa Valkopippuria   Halkaise purjo ja hiero siihen puolet voista, mausta valkopippurilla ja kypsennä foliokääreessä 180 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.   Kun purjo on kypsää, lisää loput voista pinnoitetulle pannulle. Lisää purjo,...

Pikahaudutettu turska

Kastike   1 rkl oliiviöljyä Nokare voita 1 rkl valkoviiniä Loraus sitruunan mehua ja hieman sitruunan kuorta Pari timjamin oksaa 2-3 laakerinlehteä 1 pieni valkosipulinkynsi   Kala   750 g - 1 kg turskan seläkettä Suolaa ja pippuria   Leikkaa turskan seläkkeestä 2-3 cm paloja ja mausta ne suolalla ja pippurilla.   Lisää paistokasariin kaikki kastikkeen ainesosat ja loraus vettä. Lämmitä kastike...

Lohitartar

400 g ruodotonta ja nahatonta lohifilettä   Yhden sitruunan mehu Pieni loraus Worcestershire-kastiketta Muutama tippa Tabascoa 2 tl hienoksi pilkottua persiljaa 2 tl hienoksi pilkottua kaprista 2 tl hienoksi pilkottua cocktailkurkkua 2 tl hienoksi pilkottua punasipulia Suolaa ja mustapippuria   Leikkaa lohi pieniksi sormenpään kokoisiksi palasiksi. Lisää sitruunan mehu, Worcestershire-kastike ja Tabasco. Mausta suolalla ja pippurilla....

Graavilohi, anis & appelsiini

1 lohifile (noin 2 kg)   2 tähtianista 2 rkl fenkolinsiemeniä 5 mustapippuria Yhden appelsiinin kuori ja mehu 100 g sokeria 100 g merisuolaa Pieni loraus giniä   Murskaa mausteet morttelissa ja sekoita ne suolan ja sokerin kanssa. Lisää joukkoon appelsiininkuori, mehu ja pieni loraus giniä.   Poista lohifileestä ruodot ja vatsarasva. Mausta se juuri valmistamallasi mausteseoksella...

Kalaa en Papillote

Tällä reseptillä taiot helposti herkullista ja näyttävää illallista neljälle syöjälle. Kala ja kasvikset muhivat mausteiden kanssa uunissa leivinpaperikääreessä, ja tuloksena on ainutlaatuinen makuyhdistelmä. Resepti on luonnostaan gluteeniton ja laktoositon. Voit käyttää tuoretta kalaa oman makusi mukaan.   2 porkkanaa suikaleina 3 varsiselleriä suikaleina 1 rkl oliiviöljyä ½ tl sokeria 6 rkl...

Kuhaa Meunière

Meunière on ranskaa ja tarkoittaa myllärin vaimoa. Tämä yksinkertainen resepti on yksi ranskalaisen maalaiskeittiön peruskivistä. Reseptillä ruokit nopeasti kaksi nälkäistä, ja suurin osa aineksista löytyy tavallisen keittiön perusvalikoimasta. Kunhan kuha on tuoretta, on Meunière helppo tie herkutteluun. Annos on laktoositon käyttämällä laktoositonta voita.   Kala   1 dl vehnäjauhoja 2...

Fenkolilla ja greipillä maustettu siika-ceviche

Ceviche on esimerkiksi pieniin illanistujaisiin mainiosti sopiva kalaherkku, joka ei vaadi uunin tai lieden käyttämistä lainkaan – kala raakakypsenee sitrushedelmien avulla. Helposti valmistuva ruoka on luonnostaan gluteeniton ja laktoositon. Käyttämällä tuoretta siikaa, varmistat että ceviche on täydellistä.   500 g nahatonta ja ruodotonta merisiikafilettä 2 kpl tuoretta chiliä 1...

Ravintola 4 vuodenajan ranskalainen kalakeitto

Tämä ranskalais-tamperelainen klassikko on Tampereen Kauppahallin 4 vuodenaikaa -ravintolan suosituin ruoka, ja se on monen mielestä maailman paras kalakeitto. Taivaallisen makuiseen ja helposti valmistuvaan soppaan voi käyttää erilaisia kaloja makunsa mukaan, ja keitto on luontaisesti gluteeniton. Kerman voi myös vaihtaa laktoosittomaan vaihtoehtoon. Kalakeitto sopii niin...